dijous, 17 de novembre del 2016

CURS 2016- 2017


 
Benvolguts companys/es

Un any més! Som-hi!

Aquest any, el curs escolar ens ve especialment marcat per canvis pel que fa a metodologies o sistemes de treball innovadors en escoles de nova creació i també en les que ja fa anys que funcionen. Hi ha una profunda inquietud, especialment per millorar el rendiment i benestar dels alumnes.

El treball per ambients, els projectes, la preocupació per la gestió de les emocions dels nens i nenes, més escoles que es plantegen prescindir dels llibres de text, etc

També amb les acostumades angoixes de pares i mestres per tots aquests canvis i d'altres en referència a les retallades per part del Departament d'Ensenyament. A més hi ha preocupació pel que pugui venir per la via d'una llei marc que ens arribi des d'un govern central que no s'acaba de configurar.

Però els i les mestres estem fets a entomar les vicissituds i els canvis. Els i les mestres amb vocació d'ensenyar i aprendre, cada dia, en obrir la porta de la classe i saludar als alumnes, sabem que hi deixarem la pell per aconseguir que tots i cada un dels infants que tenim al davant progressin en els seus aprenentatges. Això ho farem amb el suport de totes les eines humanes i tecnològiques que puguem aconseguir per millorar la nostra feina.

L'educació es va renovant i retroalimentant a partir de noves formes d’entendre l’aprenentatge avui, tenim moltes experiències de l’escola pública  que treballen en aquest aspecte i d’altres com el projecte l'Escola Nova 21. Un projecte a debat. L'escola convencional està canviant a poc a poc. Tot té el seu procés de reflexió que es va fent de mica en mica. Amb els anys, les maneres de fer i de dir van canviant sempre amb un objectiu: construir ciutadans autònoms, reflexius, crítics, amb ganes d’aprendre constantment al llarg i amples de la seva vida.

Des del Moviment de Renovació Pedagògica del Baix Penedès us desitgem un any escolar intens i renovador però a la vegada plàcid pel que fa a burocràcia i legislació. Deixeu-nos treballar amb els alumnes sense interferències supèrflues i buides de contingut pedagògic.

En breu rebreu la programació d'activitats que tenim previst proposar-vos aquest curs: visites a centres, jornades, sopar del mestre, l'escola d'estiu. Si  voleu col·laborar i  participar al MRP només cal que ens envieu un correu electrònic.

Sereu benvingudes i benvinguts!!


Molt Bon Curs 2016/ 2017

Junta del MRP del Baix Penedès
Mar Àlvarez, Montserrat Arrufat, Mia Balsells, Maria Carrero, Maria Gual, M Rosa Heras, Benjamí Peña, Núria Prats, Anna Rovira