ACTUALITZACIÓ: ESCOLA D'ESTIU PRESENCIAL

 ACTUALITZACIÓ !!!

ESTIU 2021

#EEPenedes21 

Finalment podrem gaudir d'una Escola d'Estiu PRESENCIAL i gratuïta per a socis (preu de la quota 20€) durant els matins dels dies 8 i 9 de Juliol a Cal Mata (Saifores). Seguirà tractant sobre el mateix tema: 
“Qüestió de gènere amb mirada educativa”.
Us podeu inscriure aquí  
Pel que fa a la franja de tarda no pateix canvis. Virtual, del 5 al 8 de juliol.

TARDA - (ESCOLA BRESSOL)

📝ESCOLA  BRESSOL

 • “Mirem-nos per transformar” 

 •  “Contes per la coeducació del segle XXI”

 


Com cada any (i ja van 42) us fem arribar el nostre programa de l'Escola d'Estiu del Penedès. Enguany, dedicada, a un dels temes d'actualitat que sacsegen la societat cada dia i també els centres educatius, a qualsevol etapa, com és tot allò que té a veure amb el gènere:


                        “Qüestió de gènere amb mirada educativa”  

Aquest any ens hi posem a totes, i ja no reflexionarem només al voltant del SEXE, anirem més enllà i ho farem amb el GÈNERE!


NFORMACIÓ

En el següent enllaç trobareu tota la informació: inscripció, programa, propostes i ponents. 


FORMAT VIRTUAL: 

Tot i ser virtual, seguim el format d'altres edicions, de 9 a 12.30 h, amb una primera franja matinal de ponències per després aprofundir amb pràctiques relacionades amb la coeducació en una segona franja de tallers (itineraris a escollir).

Franja de ponències amb: Carmen Ruiz Repullo, Marian Moreno, Miguel Ángel Arconada, Jaume Funes i Amparo Tomé. 

Franja d’Itineraris de tallers que podeu trobar i als que us podeu inscriure:


MATÍ: EDUCACIÓ INFANTIL- EDUCACIÓ PRIMÀRIA I EDUCACIÓ SECUNDÀRIA

📝ITINERARI 1 - Educació Infantil i Primària: 

 • “Escoles coeducatives pel canvi social” 

 • “Contes infantils: un mirall on mirar-se i finestres a noves realitats”  

 •  “El joc, per a nens? Per a nenes? Per a tothom?”

📝ITINERARI 2 - Educació Infantil i Primària:

 • “Escoles coeducatives pel canvi social”

 • “Deconstruint l’educació sexista. L’art de coeducar” 

 • “El joc, per a nens? Per a nenes? Per a tothom?”

📝ITINERARI 3 - Educació Infantil i Primària: 

 • “Escoles coeducatives pel canvi social” 

 • “Contes infantils un mirall on mirar-se i finestres a noves realitats” 

 • “Llibres per la coeducació del segle XXI”.

📝ITINERARI 4 - Educació Infantil i Primària:

 • “Escoles coeducatives pel canvi social”

 •  “Deconstruint l’educació sexista. L’art de coeducar”

 •  “Llibres per la coeducació del segle XXI”.

📝ITINERARI 5 – Píndoles formatives a secundària

 • “El joc, per a nois? Per a noies? Per a tothom” 

 •  “Cosificació de la dona”

 • “Estratègies d’empoderament per adolescents LGTBIQ”

 • “El que no s’anomena no existeix” 

 • “Coeducació: un programa per la igualtat”.

TARDA - (ESCOLA BRESSOL)

📝ESCOLA  BRESSOL

 • “Mirem-nos per transformar” 

 •  “Contes per la coeducació del segle XXI”

* Si cliqueu damunt del títol de l'itinerari, podreu fer la inscripció automàticament. 

Certificacions: 

Matí

El certificat de l’Escola d’Estiu podrà ser de 20 o 30 hores:

 • Per obtenir la certificació de 20 h només cal inscriure’s a la EE del Penedès.

 • Per ampliar la certificació de 20 a 30 hores, en el cas de les franges matinals de l'EE del Penedès (infantil, primària i secundària),  cal el visionat de 6 ponències de les ofertes de la proposta conjunta així com el treball personal que se'n derivin (mitjançant formulari).

Tarda

El certificat de l’Escola d’Estiu en la franja bressol, serà de 15 hores: 

 • Per obtenir la certificació cal  la participació activa en les activitats de tarda (de dilluns a dijous de 16 a 18 h), caldrà visualitzar asincronicament 2 de les ofertes de la proposta conjunta així com el treball personal que se'n derivin (mitjançant formulari). 

PROPOSTA D'ESCOLA D'ESTIU CONJUNTA o web Federació 

Inscripcions

El fet de seguir en format virtual fa que perdem la comunicació amb els responsables de l’Escola d’Estiu, tant a l’hora de fer efectiva la inscripció com el pagament que se’n deriva. Aquest fet comporta que, enguany, hi hagi certs canvis en el procediment d’inscripció.

Per fer un símil fàcil d’entendre, s’assemblarà molt a la compra d’entrades per a un espectacle, inclosa l’opció de fer-se soci/a per accedir als diversos descomptes.

El preu de l’Escola d’Estiu:

 • matí és de 60€ per a no socis i de 40€ per a socis 

 • tarda és de 30€ per a no socis i de 20€ per a socis 

Com a persona associada del Moviment de Renovació Pedagògica del Baix Penedès o del Garraf tens és un descompte en el preu, triïs l'itinerari que triïs, t'interessi l'etapa que t'interessi.


En el moment de comprar l’entrada, hauràs d’introduir el codi de descompte següent:

 • Per a l'Escola d'Estiu del Penedès de matí (Educació infantil i primària) socimrp

 • Per a l'Escola d'Estiu del Penedès de tarda (Escola bressol) sociabress

* instruccions d’ajuda per fer la compra


Penseu que aquests codis s'han d'aplicar ABANS de l'adquisició de l'entrada, no després.

L'ús dels codis i les inscripcions seran comprovats periòdicament.

Qualsevol persona que faci ús del codi descompte.i no sigui soci/a automàticament quedarà invalidada la seva inscripció.


Si no ets soci, FER-SE SOCI ARA i obté el teu descompte. 

Per a totes aquelles persones que encara no sigueu sòcies teniu la possibilitat d'associar-vos al Moviment de Renovació Pedagògica que desitgeu, al preu de 20€, la qual cosa us donarà la possibilitat d’accedir als descomptes per a persones sòcies, no només de l’Escola d’Estiu sinó també de qualsevol altra activitat de pagament del MRP en qüestió. Un cop adquirida aquesta opció, per tal de rebre el codi de soci, us podreu posar en contacte amb el Moviment corresponent per tal que us facin arribar el codi descompte amb el que inscriure-us:


PER QUALSEVOL DUBTE, EN PODEU ESCRIURE A:

mrpbaixpenedes@gmail.com 

edesaifores@gmail.com US ESPEREM!

 ESTIU 2020Companyes i companys:
Cada any, els Moviments de Renovació Pedagògica de la FMRPC, preparem amb molta il·lusió i ganes l’Escola d’Estiu. Per a nosaltres, aquests dies signifiquen moments de retrobada i d’abraçades, de conèixer noves persones, d’aprenentatges, de compartir i d’intercanviar experiències i fer xarxa... La situació excepcional del moment, com ja sabeu, no ens permet viure l’Escola de la manera que sempre ho hem fet però les ganes de ser-hi segueixen ben presents... L’Escola d’Estiu, Ara més que mai, pren el sentit: d’impulsar la renovació pedagògica i el compromís ètic i social amb els infants, amb les famílies i l’entorn i amb els companys i companyes mestres.

Les vint-i-dues escoles d’estiu de la FMRPC hem debatut llargament quina podria ser la millor aportació dels MRP en aquests moments, per tal d’ajudar a replantejar la situació actual de l’Educació al nostre país. Situar on som i col·laborar en aquest canvi de paradigma pel curs vinent. Volem aprofitar les incerteses del moment per millorar l’escola i col·laborar amb la tornada a una nova normalitat que malgrat tot, sigui bona per a les criatures i el futur del país.

Algunes Escoles d’Estiu han decidit continuar la seva edició en format virtual i altres han optat per ajornar la d’enguany per al juliol de 2021, moment que esperem tornar a celebrar una escola d’estiu en format presencial. No hi ha cap escola d’estiu que visqui aquest moment com un punt final, vivim aquest any com un parèntesi, com un pont per a organitzar l’Escola del curs vinent sense deixar de lluitar per una societat millor des del món educatiu.

Us fem cinc cèntims de la proposta:
Hem elaborat una escola d’estiu conjunta per a tota Catalunya, amb la participació de tots els MRP des de la FMRPC amb una proposta de debats i conferències que s’oferiran durant els primers dies de juliol. Aquests espais gratuïts i oberts a tothom van relacionats amb la situació actual i el sentit de l’educació avui i com hem d’entomar la tornada a l’escola.

Per participar a aquests debats, xerrades i taules rodones que es celebraran de l’1 al 10 de juliol s’ha de fer la inscripció a https://ja.cat/EESTIU2020

Aquí sota teniu el calendari.Feu-hi clic per ampliar-lo.
Llistat de les EE virtuals:

https://www.rosasensat.org/55a-escola-destiu-educar-en-temps-de-revoltes/

https://www.mrpterresebre.cat/escola-destiu/22

https://campus.acte.cat

https://www.memcat.orghttp://geus.cat/ee2020/index.html

*En el moment de la inscripció si estàs associat/da a algun moviments o àmbit de la Federació gaudiràs del mateix descompte que rep el soci/a del moviment organitzador.

Abraçades Escola d’Estiu, Ara més que mai, us esperem a totes i a tots! ESTIU 2019

41 a ESCOLA D'ESTIU DEL PENEDÈS - 2019

Ja teniu a la vostra disposició el programa d'enguany de la nostra Escola d'Estiu que celebrarem a Saifores de l'1 al 5 de Juliol i que porta per títol Fem-los protagonistes on parlarem de la personalització de l'aprenentatge. Aquest any com a novetat tenim un grup específic per a secundària centrat en treballar i avaluar per competències. El curs de bressol oferirà tallers sobre llums i ombres i ioga per a infants.Trobareu l'enllaç d'inscripció i més informació al web de la 41a Escola d'Estiu del Penedès


 ESTIU 2018

40a ESCOLA D'ESTIU DEL PENEDÈS - 2018
A partir d'avui ja podeu consultar la taula de continguts de la nova edició de l'Escola d'Estiu del Penedès, wuer tindrà lloc a Cal Mata de Saifores, del 2 al 6 de juliol, amb el títol "ESPAIS QUE EDUQUEN".
Aquest any serà una edició molt especial per nosaltres, ja que complim 40 anys d'una Escola d'Estiu dedicada a totes les mestres i els mestres amb esperit de millora i canvi per l'educació. Esperem que us animeu a acompanyar-nos.https://drive.google.com/file/d/1kuPIjwOj0xEVGKf9k5BDia_v4m0p6vvy/view?usp=sharing


Trobareu tota la informació i el formulari d'inscripció accedint al següent enllaç  40 Escola d'Estiu del Penedès_Espais que eduquen


ESTIU 2017

39a ESCOLA D'ESTIU DEL PENEDÈS - 2017


Un any més, ja la tenim aquí!
Vine a l'Escola d'Estiu del Penedès 2017, del 3 al 7 de juliol a Cal Mata, Saifores
Activitat reconeguda amb 22h (matí) i 15h (tarda) pel Departament d'Ensenyament. 


QUADRANT HORARI: clica aquí
 
FORMULARI D'INSCRIPCIÓ: clica aquí

 
PROGRAMA: clica aquí


 ESTIU 2016

Un any més, ja la tenim aquí! Vine a l'Escola d'Estiu del Penedès del 4 al 8 de juliol a Cal Mata, Saifores i emociona't! #transformarleducacio


Activitat reconeguda pel Departament d'Ensenyament. Matí 25h, tarda 15h.

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ: clica aquí.

QUADRANT HORARI Clica aquí

PROGRAMA Clica aquí

ESTIU 2015

37a Escola d'Estiu del Penedès

Després de la celebració del Centenari de les Escoles d'Estiu de l'any passat, encetem enguany una nova edició de les Escoles d'Estiu al territori. 
Aquesta entrada és per fer-vos coneixedores i coneixedors de l'oferta que els MRPs del Baix Penedès i Garraf us tenim preparada per aquest estiu 2015.

Aneu reservant de l'1 al 4 de juliol per venir a la 37a Escola d'Estiu del Penedès per gaudir, debatre i aportar idees sobre Aprenem i eduquem... Què, Com?
DADES GENERALS


LLOC: “Cal Mata”, Saifores, Baix Penedès (situació al MAPA)

DATES: Del dimecres 1 al dissabte 4 de juliol de 2015

HORARI: de dimecres a divendres de 9.30h a 14h i/o de 16h a 19h. Dissabte de 9.30h a 14h 

SERVEIS: Esmorzar i berenar. Aparcament gratuït a la zona habilitada. Guarda d’infants a partir de 3 anys, que hauran de portar esmorzar i roba de recanvi per aquelles activitats que comportin jugar amb aigua. 

INSCRIPCIONS: Completar Formulari. A l’hora de completar el formulari, no oblideu clicar ’ENVIAR’. La inscripció no serà efectiva fins que es faci el pagament bancari.
El període d'inscripció comença l'11 de maig i finalitza el 30 de juny.

QUOTA D’INSCRIPCIÓ: 
 • Matí:
Socis/es dels MRPs de l’Alt Penedès, del Baix Penedès, del Garraf i estudiants: 25 €
No sòcies o no socis: 40 €

 • Tot el dia:
Socis/es dels MRPs de l’Alt Penedès, del Baix Penedès, del Garraf i estudiants: 25 €
No sòcies o no socis: 40 €

 • Tarda:
Socis/es dels MRPs de l’Alt Penedès, del Baix Penedès, del Garraf i estudiants: 20 €
No sòcies o no socis: 30 €

EL PAGAMENT ES FARÀ EFECTIU AL COMPTE: ES47 2100 2726 7802 0001 3871 de La Caixa,  indicant:
- al Concepte: "el nom complet de la persona que s'inscriu" (no ha de ser necessàriament el/la titular del compte).
- al beneficiari: "EE 2015"
ATENCIÓ: Una sola inscripció per pagament.
Caldrà portar el justificant de l’ingrés en el moment de la recepció. 


*Caldrà que signeu la vostra assistència diàriament per tal d’obtenir el certificat de l’Escola d’Estiu 2015 (els certificats els podreu trobar a la pàgina de formació permanent de l’XTEC, sempre que s'hagi complert el 80% d'assistència). 


Ens podreu anar seguint amb el hastag #Eestiu15 i a través del perfil detwitter de la @FMRPc i la pàgina de Facebook de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya.Per descarregar-vos el quadrant, podeu clicar damunt de la imatge. 

Us adjuntem el programa provisional amb les activitats de l'Escola d'Estiu #Eestiu15 d'enguany. (Clica per veure les activitats desglossades online).
ESTIU 2014

36a Escola d'Estiu del Penedès

DADES GENERALS

LLOC: “Cal Mata”, Saifores, Baix Penedès (situació al MAPA)

DATES: Del dimarts 1 al dissabte 5 de juliol de 2014

HORARI: de 9.30h a 14h i de 16h a 18h. Divendres de 9.30h a 14h

Dissabte de 8.00 a 16,30h optatiu (veure horari)

SERVEIS: Esmorzar i berenar. Aparcament gratuït a la zona habilitada. Guarda d’infants a partir de 3 anys, que hauran de portar esmorzar i roba de recanvi per aquelles activitats que comportin jugar amb aigua. 

INSCRIPCIONS: Completar Formulari. A l’hora de completar el formulari, no oblideu clicar ’ENVIAR’. La inscripció no serà efectiva fins que es faci el pagament bancari.
El període d'inscripció comença el 31 de maig i finalitza el 30 de juny.

QUOTA D’INSCRIPCIÓ: Sòcies i socis dels MRPs de l’Alt Penedès, del Baix Penedès i del Garraf: 25 € No sòcies o no socis: 40 €

EPAGAMENT ES FARÀ EFECTIU ALS COMPTES: La Caixa 2100 0024 98 0200751221 o bé Banc de Sabadell  0487 1649 57 2000000306,  indicant:
- al Concepte: "el nom complet de la persona que s'inscriu" (no ha de ser necessàriament el/la titular del compte)
- al beneficiari: "EE 2014"
ATENCIÓ: Una sola inscripció per pagament.
Caldrà portar el justificant de l’ingrés en el moment de la recepció 

*Caldrà que signeu la vostra assistència diàriament per tal d’obtenir el certificat de l’Escola d’Estiu 2014 (els certificats els podreu trobar a la pàgina de formació permanent de l’XTEC, sempre que s'hagi complert el 80% d'assistència). 
Important!: Malgrat el gran interès que pensem que tindrà la jornada de celebració del  centenari de les Escoles d'Estiu, el dissabte 5 de juliol a Bellaterra, aquest dia no serà assistència obligada per tal d'obtenir el certificat.
* Per descarregar-vos el document cal clicar la imatge.ESTIU 2013

35a Escola d'Estiu del PenedèsAquest any l'escola, sota el títol de Mosaic Educatiu, tractarà quatre temes en cinc dies: 
    
Aprenentatge - Servei
Educació Lenta
Programació neurolingüística 
Intel·ligències múltiples 


DADES GENERALS


LLOC: “Cal Mata”, Saifores, Baix Penedès (situació al MAPA)

DATES: 1, 2, 3, 4 i 5 de juliol de 2013

HORARI: De dilluns a dijous de 9.30h a 14h i de 16h a 18h. Divendres de 9.30h a 14h

SERVEIS: Esmorzar i berenar. Aparcament gratuït a la zona habilitada. Guarda d’infants a partir de 3 anys, que hauran de portar esmorzar i roba de recanvi per aquelles activitats que comportin jugar amb aigua. 

INSCRIPCIONS: Completar Formulari. A l’hora de completar el formulari, no oblideu clicar ’ENVIAR’. La inscripció no serà efectiva fins que es faci el pagament bancari.
El període d'inscripció comença el 31 de maig i finalitza el 30 de juny.

QUOTA D’INSCRIPCIÓ: Sòcies i socis dels MRPs de l’Alt Penedès, del Baix Penedès i del Garraf: 25 € No sòcies o no socis: 40 €

EL PAGAMENT ES FARÀ EFECTIU ALS COMPTES: La Caixa 2100 2726 78 0200013871 o bé Caixa Penedès 0487 1649 57 2000000306, indicant:
- al Concepte: "el nom complet de la persona que s'inscriu" (no ha de ser necessàriament el/la titular del compte)
- al beneficiari: "EE 2013"
ATENCIÓ: Una sola inscripció per pagament.
Caldrà portar el justificant de l’ingrés en el moment de la recepció 
MATERIALS DE L'ESCOLA D'ESTIULa PNL en els entorns educatius de la Rosa López - Dimecres 3 de juliol de 2013

FOTOGRAFIES 

Us deixem un recull de fotografies de l'Escola d'Estiu del Penedès d'aquest any. 
Si voleu, podeu descarregar-vos alguna foto!