dilluns, 20 d’abril del 2015

LA COMUNITAT EDUCATIVA ESTÀ DE DOL


COMUNICAT Del MRP DEL BAIX PENEDÈS
Des del MRP del BAix Penedès, volem expressar el nostre condol a tota la comunitat educativa, especialment a la de l'Institut Joan Fuster de Sant Andreu de Barcelona i sobretot a la família del nostre company. 


COMUNICAT DE LA FMRPC

La FMRPC volem expressar públicament el nostre condol i suport als familiars, companys, amics i alumnes per la tragèdia de l'IES Joan Fuster del districte de Sant Andreu de Barcelona, així com a la comunitat educativa del centre.

La FMRPC rebutgem i condemnem tot tipus de violència i ens sumem als cinc minuts de silenci en motiu de dol convocats per demà.

Així doncs, ens sumem als diferents actes i concentracions de condol i solidaritat convocats pel MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa) previstos per demà dimarts 21 d'abril a les 12:00h a tots els centres educatius de Catalunya. 

COMUNICAT DEL MUCE
Les organitzacions del MUCE volem expressar el nostre condol a les famílies, amics i a tota la comunitat educativa de les víctimes de la brutal agressió mortal a l'Institut Joan Fuster de Barcelona

Rebutgem aquest acte inexplicable i convoquem demà dimarts, 21 d'abril, a les 12.00 hores del migdia, concentracions a les portes i patis de tots els centres educatius de Catalunya per expressar el condol i solidaritat.

Tota violència és aliena als valors que constitueixen l'essència de l'educació.

Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE)

Associació d'Estudiants Progressistes (AEP) - Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) - Associació de Mestres Rosa Sensat (AMRS) - Catalunya Laica (CL) - Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes d'Educació Secundària (FAPAES) - Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) - Federació d'Educació de CCOO - Federació d'Ensenyament de CGT - Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC) - FETE-UGT - Sindicat d'Estudiants (SE) - Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) - USTEC-STEs (IAC) 

COMUNICAT DE LA COMUNITAT EDUCATIVA JOAN FUSTER
Comunitat educativa Joan Fuster.

Amb molt de dolor us comuniquem que avui cap a 2/4 de 10 del matí ha succeït al nostre Institut un fet MOLT GREU, arran del qual ha mort un professor. Hi ha hagut dues professores ferides i dos alumnes, els quals a hores d'ara estan atesos i fora de perill.

Aquest fet ha comportat la suspensió immediata de l'activitat docent i l'activació dels equips d'atenció del servei d'emergència i del cos policial dels mossos d'esquadra. Aquesta tarda, a partir de les 16 h. s'activarà un dispositiu especial per al professorat, per a l'alumnat i per als pares dels alumnes dels grups-classe més afectats.

Demà al matí a les 8:00 h el professorat del centre es reunirà en claustre extraordinari per adoptar les pautes d'assessorament general, amb els serveis d'urgències i emergència social de l'Ajuntament de Barcelona (CUESB). A partir de les 10:00 h els alumnes es podran incorporar al centre i seran atesos per grup-aula. Cada grup comptarà amb la presència d'un expert del CUESB. Es preveu que a partir de les 12:00 els alumnes puguin retornar als seus domicilis. Amb tot, dimarts tarda el dispositiu de suport romandrà actiu per a totes les persones o afectats que ho considerin necessari.

A partir del dimecres les classes es reprendran i es programarà la cerimònia en reconeixement del company.